BSPC
 
BSPC | LEDEN | RICHTLIJNEN | IN DE PERS | NIEUWS | AGENDA | CONTACT
 
 
 
 
 
Wordt nu lid van BSPC
 
BSPC vzw
Casinoplein 19
9000 Gent
Tel. +32 474 74 71 21
info@bspc.be

NL  FR  EN
 
Wordt nu lid van BSPC
Maart 2017: BSPC verwelkomt Claris Clinic
 
Claris Clinic heeft met succes de BSPC-criteria behaald. Tijdens de audit werd vooral de infrastructuur, de veiligheid, de hygiënemaatregelen en de kwalificatie van het personeel en de artsen gecontroleerd.
 
Maart 2017: BSPC verwelkomt Clinique Benesthetic
 
Clinique Benesthetic heeft met succes de BSPC-criteria behaald. Tijdens de audit werd vooral de infrastructuur, de veiligheid, de hygiënemaatregelen en de kwalificatie van het personeel en de artsen gecontroleerd.
 
Mei 2016: BSPC verwelkomt Antwerp Medical Building!
 
Antwerp Medical Building heeft met succes de BSPC-criteria behaald. Tijdens de audit werd vooral de infrastructuur, de veiligheid, de hygiënemaatregelen en de kwalificatie van het personeel en de artsen gecontroleerd.
 
April 2016: BSPC verwelkomt ST clinic!
 
ST clinic uit Doornik heeft met succes de BSPC-criteria behaald. Tijdens de audit werd vooral de infrastructuur, de veiligheid, de hygiënemaatregelen en de kwalificatie van het personeel en de artsen gecontroleerd.
 
Maart 2014: BSPC verwelkomt BeClinic!
 
BeClinic uit Overijse heeft met succes de BSPC-criteria behaald. Tijdens de audit werd vooral de infrastructuur, de veiligheid, de hygiënemaatregelen en de kwalificatie van het personeel en de artsen gecontroleerd.
 
December 2013: Vernietiging meldingsplicht risicovolle praktijken
 
Mede dankzij de BSPC werd de meldingsplicht vernietigd. Niettegenstaande de wetgever ongetwijfeld goede intenties heeft gehad met het inroepen van een meldingsplicht, waren er zoveel onduidelijkheden en hiaten in de wet dat deze zijn doel zou voorbijgaan.
 
November 2013: Da Vinci Clinic treedt toe tot de BSPC
 
Wij verwelkomen Da Vinci Clinic uit Beerse en feliciteren hen met het behalen van het BSPC-certificaat. Tijdens de audit werd vooral de infrastructuur, de veiligheid, de hygiënemaatregelen en de kwalificatie van het personeel en de artsen gecontroleerd.
 
September 2012: Meldingsplicht risicovolle praktijken
 
Sinds 1 september 2012 geldt er een meldingsplicht voor risicovolle praktijken binnen de Vlaamse Gemeenschap. De informatica toepassing, via dewelke de melding moet gebeuren, is beschikbaar vanaf 15 oktober 2012. Iedere meldingsplichtige (verantwoordelijke van de instelling al dan niet arts) krijgt nadien nog drie maanden de tijd om de melding te doen. Dit wil zeggen dat u uiterlijk op 15 januari 2013 de melding moet gedaan hebben.
Download pdf Decreet Meldingsplicht Risicovolle Praktijken

Hieronder vindt u een handleiding terug die u helpt bij het registreren. Registreren gaat makkelijkst met de elektronische identiteitskaart. Indien u gebruik maakt van een federaal token, hou er dan rekening mee dat dit dient aangevraagd te worden en stel uw registratie in dit geval niet uit tot in januari!
Download pdf Handleiding webapplicatie meldinginsplicht

Andere nuttige informatie, alsook de onlineapplicatie, is consulteerbaar via de website: http://www.zorg-en-gezondheid.be/risicovollepraktijken/
 
Juli 2012: Medipolis treedt toe tot de BSPC
 
Ook Medipolis uit Wilrijk legde een positieve audit af en is vanaf heden KIWA en BSPC-gecertificeerd. Tijdens deze audit werd vooral de infrastructuur, de veiligheid, de hygiënemaatregelen en de kwalificatie van het personeel en artsen gecontroleerd.
 
Juni 2012: Tweede kliniek BSPC gecertificeerd
 
GlobalCareClinic® heeft als tweede kliniek het BSPC-certificaat behaald. Na een positieve audit is GlobalCareClinic® vanaf heden een waardig lid van de BSPC.

Tijdens deze audit werd vooral de infrastructuur, de veiligheid, de hygiënemaatregelen en de kwalificatie van het personeel en artsen gecontroleerd.

Lees ook: http://www.madeinlimburg.be/nieuws/keurmerk-voor-plastische-chirurgie-uit-zolder
 
Maart 2012: Eerste privékliniek officieel toegetreden tot de BSPC
 
Eindelijk is het zover, na jaren voorbereiding, onderzoek, gesprekken met experts, het oprichten van een speciaal college van deskundigen kon de eerste kliniek eindelijk geauditeerd worden.

Kliniek BeauCare uit Machelen onderging als eerste de BSPC-audit uitgevoerd door de onafhankelijke auditinstelling KIWA. Tijdens deze audit werd vooral de infrastructuur, de veiligheid, de hygiënemaatregelen en de kwalificatie van het personeel en artsen gecontroleerd.

In maart 2012 trad Kliniek BeauCare officieel toe als eerste lid naast de stichtende leden. Kliniek BeauCare en het BeauCare team geeft hiermee aan mee te willen ijveren voor patiëntveiligheid.

Lees ook: http://www.kiwa.be/belgium/news.aspx?id=18850
 
Onze partners
 
Kiwa   Bruco Medical   BlooMedical    
 
Euromi   Heinen + Löwenstein        
 
 
 
  Made by Blont home | sitemap